ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

1Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Ομάδα προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Υπάρχουν δύο τμήματα στο μηχανογραφικό

α) το τμήμα της Θεσσαλονίκης στο ΠΑΜΑΚ με ονομασία Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με βάση το 2018   16.711 μόρια και 160 εισακτέους

β) το τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο με ονομασία Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής  με βάση το 2018 13.019 μόρια και 140 εισακτέους.

 

Το τμήμα του ΠΑΜΑΚ προσφέρει 2 κατευθύνσεις

α) Συνεχής εκπαίδευση –δια βίου μάθηση (αφορά κυρίως τη σχεδίαση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων)  β) Εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες

Ενδεικτικά μερικά από τα μαθήματα : Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός , Εισαγωγή στην ειδική αγωγή, Οργάνωση και Διοίκηση Φορέων Παροχής Δια Βίου Μάθησης , Πληροφορική ,  Ψυχολογία κ.λ.π. Το τμήμα προσφέρει και πολλά μεταπτυχιακά.

Που μπορούν να δουλέψουν οι απόφοιτοι του τμήματος;

Μπορούν να εργαστούν ως επιτελικά στελέχη εκπαίδευσης σε πολλούς φορείς που σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα  ενηλίκων ή προγράμματα ατόμων με  ειδικές ανάγκες.  Τέτοιοι φορείς είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, οργανισμοί του Υπουργείου Παιδείας , Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο ΑΣΕΠ ο ΟΑΕΔ ο ΟΕΕΚ (οργανισμός εργατικής κατοικίας) κ.λ.π. Επίσης σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης ανέργων που πραγματοποιούν πολλοί δήμοι και άλλοι δημόσιοι φορείς.

Επίσης σε διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας όπως UNESCO , ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ κ.λ.π.                   

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών και τα μεταπτυχιακά μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των τμημάτων   , καθώς και στα βιβλία ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ORIENTUM Μπορείτε να προμηθευτείτε από το φροντιστήριο μας. 

0 απαντήσεις

Αφήστε το σχόλιό σας

Θέλετε να συμμετέχετε στην συζήτηση;
Θα χαρούμε να διαβάσουμε το σχόλιό σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *